14 Kasım 2016 Pazartesi

Silikon Kalıp evde nasıl yapılır?Malzemeler nelerdir?

Silikon kalıbı almanın basit yöntemini bu yazıda inceleyeceğiz.
Silikon kalıp, birden fazla çoğaltılacak işlemler için kullanılır. Eğer kalıbı bir kere çıkarırsanız kullanıma bağlı uzun süre kullanabilirsiniz.
Gelelim malzemelerimize; bize gerekli olanlar,


Zeytin yağı
Kartonpiyer alçısı
Soğuk silikon
Temizlik için arap sabunu


İlk önce kalıbını alacağımız nesneye zeytin yağı sürüyoruz bunun amacı silikonu sürdükten sonra kalıbını alacağımız nesneye yapışmamasını ve kolayca cıkmasını sağlamak. Zeytinyağını sürdükten sonra kalıbını alacağımız nesnenin üstüne silikonu yayıyoruz.

Silikonu ilk önce bir yüzüne sürdükten sonra kurumasını bekleyip diğer tarafa sürmeden önce silikonun bitiş kısmına zeytin yağı sürüyoruz sonra diğer tarafa silikonu sürüyoruz.Önemli nokta daha sonra kalıbı almak için dökeceğimiz alçının dökme yerini yapmak için bir pipet veya boru uç kısmına ekleyip ordan bir giriş açıyoruz. Ve kurumaya bırakıyoruz. Zeytin yağını sürmemizin nedeni  ise kalıbı açtıgımızda silikonun parçalanmadan sağlıklı bir şekilde çıkmasını sağlamak.

Silikon kuruduktan sonra, kartonpiyer alçısını silikon üzerine aynı silikona yaptığımız gibi ilk bir tarafına sürüp yağlayıp sonra diğer tarafa sürüyoruz.

Ve kalıbımız hazır. Boru koyduğumuz yerden alçıyı huni yardımıyla kalıbın içine döküyoruz. Kuruyunca yavaşca kalıbı çıkarıyoruz.

Ve Hazır…
İyi çalışmalar…



© Her hakkı saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder