14 Kasım 2016 Pazartesi

Evde kolay linol baskı yapımı /Tahta kaşık ile linol baskı


Pratik,  linol baskı evde nasıl yaparız? İlk önce tabiî ki linol gerekli, linol aslında yere serilen parkeler vardır ya onlar. eğer sanat malzemesi sanatan yerlerde kaliteli linol bulamazsınız. Parkelerden biraz kestirtebilirsiniz. Fiyat olarakta epey kar sağlarsınız. 

Linolu temin ettikten sonra

Linolun üstüne resmimizi çiziyor veya geçiriyoruz. Ve kırtasıyelerden bulabılecgınız kazıma aletlerıne ihtiyacımız var. Linol yumusak ve esnek yapıda olduğu için oyma işlemi zorlayıcı değildir. Eğer birden fazla renk kullancaksanız açıktan koyuya baskıyı yapıyoruz. İlk en açık renkleri sürüp basıyoruz sonra koyuya dogru aynı işlemi tekrar ediyoruz.

Eğer tek renk bir bakı yapcaksanız bu yönteme gerek yok direk boyayı sürüp basabilirsiniz. Şimdi Yılın çözümüne geliyorum özellikle geniş baskı yuzeylerı için baskı makınasına ulasabılecek bır yerde degılsenız. Bunu tahta kaşıkla yapabilirsiniz.

Baskımızı boyadıktan sonra kağıda koyup üstünden tahta kaşığin arka tarafı  ile bastırıyoruz. Ama bu işlemi dikatli ve heryerine gelmesine özen gösteriyoruz. Baskı sonucunuz bu işlemle daha sağlıklı olacaktır.

Kolay gelsin!

evde linol baskı yapmak
Linol Baskı


© Her hakkı saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder